På Hundia startar det kurser hela året!

NÄR DET BEHÖVS HJÄLP

Beroende vad problemet är kan du boka enskilt tillfälle eller en utreding på 3 gånger.

Oavsett vad du upplever som problem eller hunden upplever som problem, så kan du kontakta en beteendeutredare. Många gånger handlar det om ett samtal och hjälp på vägen, andra gånger får man göra en utredning och se var problemen har börjat och hur man kan avhjälpa dem. Problem kan vara allt från utfall, rädslor, skällighet, dragande i koppel mm. Det finns inget problem som är för litet helt enkelt, upplever man problem så har du möjlighet att få hjälp, vad det än gäller.

Konsultation eller privat träning

Vi träffas och pratar hemma hos dig eller här på Hundiagården. Du berättar om problemen, jag ser dig och hunden och har möjlighet att ställa frågor och ge dig träningstips och berätta om varför hundar reagerar som de gör. Ibland kan vi börja med en enda träff för att se om det sen behövs mer. Det gäller framför allt problem med att träna vidare eller få mer kunskap som hundägare.

 

Beteende utredning
 
Vi träffas och en grundlig utredning görs, orsaker kartläggs och träningsprogram utformas. Åtgärder och problemlösningar utvärderas efter en tids träning. Du får hjälp att träna och komma tillrätta med det som du upplever som problem.
 
Problem kan vara:
Separationsångest  -inte kunna lämnas ensam hemma
Rädsla - för ljud som åska, nyårsraketer, dammsugaren 
Aggressivitet/rädsla mot andra hundar, människor, barn.
Vakt - bilen, tomten, sina leksaker, mat, ben 
Jagar joggare, katter, harar, rådjur etc
Stress
Dra i koppel
Skällande
Hoppar på människor, biter dig i armarna, biter i kopplet
Okoncentrerad
 
Jag behandlar inte symptom utan försöker hitta orsaken till hundens beteende för rätt träning. Ett problem beror oftast på flera olika faktorer. Därför vill jag träffa ägare och hund, gärna alla i familjen. Då finns tillfälle att berätta om problemet, när det uppstod, i vilka situationer osv. Frågorna handlar om vardag, rutiner, regler, hundens sysselsättning. Om hunden har varit utsatt för något obehagligt eller varit sjuk tex.
 
När vi gjort ett träningsprogram till er, visar jag och går igenom övningar med er eller förklarar hur ni ska hantera situationen. Du som hundägare är den som tränar hunden med med stöd och hjälp av mig.
 
Första träffen då vi gör en utredning tar ca 1-2 timmar, därefter en eller två återbesök på ca 1 timme beroende på behov. Du kan också ringa eller mejla mellan träffarna.
 
Hur lång tid det tar att träna bort olika problem är svårt att svara på. Det beror på varför hunden gör det och hur länge hunden har gjort det. om det pågått en länge tid tar det oftast lite längre tid att träna bort också. Om hunden har ont kanske den behöver behandling innan man går vidare med träning. Så tex kan veterinär eller kiropraktorbesök vara något jag rekommenderar. 
 
Känner du att du har någon form av problem med hunden - vänta inte för länge innan du går till en hundpsykolog. Ju fortare desto fortare går det i regel att träna bort eller åtgärda. En  utredredning kostar 1800 kr.